Anabolen herkennen

Op welke manieren kun je herkennen of iemand anabolen gebruikt?

Hoeveel mensen anabolen gebruiken in de sportschool blijft onduidelijk. Er zijn veel mensen die snel spiermassa opbouwen en vrij vlot een mooi getraind lichaam hebben. Dit betekent echter niet dat zij direct anabolen gebruiken. Maar hoe herken je iemand die anabolen gebruikt?

Anabolen worden vaak gebruikt door mannen die snel spiermassa willen opbouwen. Dit kan worden gedaan om zich beter te voelen of om meer zelfvertrouwen te krijgen. Anabolen worden vooral voor de zomer gebruikt, zodat ze op het strand een goed lichaam hebben. Ook worden anabolen vaak gebruikt in bodybuilding wedstrijden om een hogere plaats te kunnen behalen.

De vet vrije massa index

Eén manier om te herkennen of iemand anabolen gebruikt, is door te kijken naar hun vetvrije massa index. Dit is een berekening ontwikkeld door professor Harrison Pope van de Harvard Medical School, die aangeeft hoe fit iemand is zonder steroïden. De maximale vetvrije massa index voor natuurlijke bodybuilders is 25. Als iemand hoger scoort, is de kans groot dat zij anabolen gebruiken. Een bloedtest kan ook aantonen of iemand anabolen gebruikt. Als je geen toegang hebt tot deze berekening, kun je ook op andere kenmerken letten zoals grote spieropbouw in een korte tijd, acne, prikkelbaar of verhoogde agressie.

Kenmerken van anabolen

Anabolen kunnen leiden tot verbeteringen in humeur, libido, energie, herstel van spieren en snellere spiergroei. Echter, omdat anabolen een overschot aan testosteron veroorzaken, kan het ook leiden tot verhoogde agressie en prikkelbaarheid. De groei concentreert zich meestal op spieren zoals de deltoids, trapezius, rugspieren, borstspieren en bovenarmen. Acné en diepere aderen kunnen ook rond deze spieren optreden. Hoewel deze kenmerken kunnen wijzen op anabolengebruik, kan het ook een gevolg zijn van een krachtige genetische aanleg.

De bijwerkingen van anabolen

Het gebruik van anabolen kan naast de positieve effecten, ook negatieve effecten hebben zoals:

  • de onderdrukking van de natuurlijke productie van het groeihormoon
  • verhoogde agressiviteit
  • verkleining van testikels
  • toename van oestrogeen in het lichaam wat kan leiden tot borstvorming bij mannen en haaruitval
  • vergroting van de prostaat, wat kan leiden tot problemen met plassen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *