Dit zijn de alternatieven voor tramadol

Tramadol is een sterke pijnstiller die wordt gebruikt om matige tot heftige pijn te verminderen. Tramadol is alleen niet voor iedereen geschikt. Zoals bij alle medicijnen kan tramadol ook een aantal bijwerkingen veroorzaken. Als deze bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen, dan is het een goed idee om naar alternatieven van tramadol op zoek te gaan.

Een van de meest voorkomende alternatieven voor tramadol is acetaminophen (paracetamol), dat wordt gebruikt om pijn te verminderen en koorts te verlagen. Acetaminophen is een niet-opioïde pijnstiller die wordt gebruikt voor de behandeling van matige pijn, zoals hoofdpijn, spierpijn en menstruatiepijn. Het is een veilig en effectief alternatief, maar is vaak niet pijnstillend genoeg voor ernstige pijn.

Een ander alternatief voor tramadol is ibuprofen, dat ook wordt gebruikt om pijn te verminderen en koorts te verlagen. Ibuprofen behoort tot de groep van medicijnen die niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) worden genoemd. Ibuprofe wordt vaak gebruikt voor de behandeling van pijn en ontstekingen veroorzaakt door artritis, spierpijn en hoofdpijn. Net als acetaminophen is ibuprofen een veilig alternatief met weinig bijwerkingen. Echter is ibuprofen niet aan te raden voor heftige pijn.

Een andere optie is naproxen, dat ook tot de groep van medicijnen behoort die NSAID’s worden genoemd. Naproxen wordt gebruikt voor de behandeling van pijn en ontstekingen veroorzaakt door artritis, spierpijn en hoofdpijn. Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling van menstruatiepijn. Net als ibuprofen en paracetemol is naproxen een medicijn met weinig bijwerkingen en ideaal voor lichtere pijnklachten. Helaas is naproxen niet geschikt voor zwaardere pijnklachten.

Er zijn ook andere alternatieven voor tramadol die sterker zijn dan bovengenoemde medicijnen. Dit zijn morfine en oxycodon, deze vallen onder de opiaten. Deze medicijnen worden gebruikt voor de behandeling van ernstige pijn. Opiaten zijn sterke pijnstillers die werken door op dezelfde manier te binden aan bepaalde receptoren in het centrale zenuwstelsel als natuurlijke opioïden.

Kortom, wil je een alternatief voor tramadol dat weinig bijwerkingen geeft, maar toch pijnverlichtend is, kies dan voor paracetemol, ibuprofen of naproxen. Gaan je pijnklachten niet weg van deze medicijnen? Dan kan je het beste morife of oxycodon gebruiken. Deze medicijnen kan je op recept krijgen bij de arts of apotheek. Wil je liever tramadol kopen? Dat kan via onze webshop.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *